Már az Oktatási Hivatalnál kell kérvényezni az egyéni munkarendetAz idei tanévben már az Oktatási Hivatalnál (OH) kell kérvényezni a magántanulói jogviszonyt felváltó egyéni munkarendet – közölte a hivatal köznevelési elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán.

Brassói Sándor felidézte, korábban az intézményvezetők döntöttek arról, hogy egy diák lehet-e magántanuló. A szabályozás változtatására azért volt szükség, mert az igazgatók egyes esetekben nem megfelelő logika alapján hoztak döntést, ezáltal sérült a gyerekek tanuláshoz való joga – indokolt.

Hozzátette, az OH a korábban kiadott engedélyeket is felülvizsgálja a 2020/2021-es tanév kezdetéig. A kérvények elbírálásánál a gyermek érdekeit veszik figyelembe.

Az eljárás menetéről a hivatal honlapján található részletes leírás – mondta az elnökhelyettes.

Brassói Sándor beszélt arról is, több mint húsz tanévnyitó konferenciát rendeztek – a felét még ezen a héten bonyolítják le -, amelyeknek célja, hogy az intézményvezetőket és a fenntartókat tájékoztassák a jogszabályok változásáról, és ezzel segítsék feladataik jogszerű ellátását az idei tanévben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Már az Oktatási Hivatalnál kell kérvényezni az egyéni munkarendet

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
30 millió gyermek kapott tavaly egészséges élelmiszereket
A 2019-2020-as tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolaétkeztetési programja

A 2019-2020-as tanévben is folytatódni fog az Európai Unió iskolaétkeztetési programja, amelynek keretében gyermekek milliói juthatnak...

Díjmentes vetítéseket szerveznek középiskolásoknak az Urániában
Folytatódik az OkosMozi program az Urániában

Az új tanévben is folytatódik az OkosMozi program az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol az iskolai csoportok...

Close