Már iskolásokat is toboroz a honvédség

A toborzás nagyon fontos feladat, nem lehet elég korán elkezdeni – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szabó István megjegyezte: különböző eszközöket állítottak csatasorba, hogy minél korábban, már iskolás korban meg tudják szólítani a honvédelem iránt érdeklődő fiatalokat. Ilyen például a katonasuli program, a kadétprogram, és ezt a célt szolgálják a honvédelmi táborok is, amelyekben az idén nyáron csaknem 1200 gyermeket táboroztat a honvédség.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az általa vezetett honvédelmi államtitkárság új szervezeti egység a HM-ben. Egy komplex, nagy területet magába foglaló államtitkárság, amelynek egyik fontos része a védelempolitikai helyettes államtitkárság, a másik pedig a humánpolitikai helyettes államtitkárság lesz – közölte. Olyan szervezeti egységek kerülnek alárendeltségébe, amelyek a Magyar Honvédség jövőjéért felelnek – tette hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Már iskolásokat is toboroz a honvédség

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 103

More in Karrier, Közoktatás, Szakmák
Europass önéletrajz
Áprilisban tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

A nyilvántartott álláskeresők száma 15,4 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ)...

Eurostat: a munkanélküli fiatalok fele elhagyná lakhelyét, ha máshol kapna munkát
Az uniós polgárok közel 4 százaléka dolgozik külföldön

Az Európai Unió munkaképes korú (20-64 év) lakosainak 3,8 százaléka élt 2017-ben egy másik, az állampolgárságától...

Close