Több mint százezer látogatót várnak az idei Campus Fesztiválra

Több mint százezer látogatót várnak az idei Campus Fesztiválra, amelyet július 18. és 22. között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőben – közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

A fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban rendezett sajtótájékoztatón Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, a Campus fesztivál az elmúlt évtizedben „városstratégiai elemmé nőtte ki magát”. A virágkarnevál mellett immár a Campus is nagymértékben hozzájárul Debrecen nemzetközi ismertségéhez.

Mint kiemelte, a jelenleg is zajló nagyerdei fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a fesztiválozókat még komfortosabb szolgáltatásokkal várják a Nagyerdei Stadionba és környékére. Megemlítette, hogy a Campus Fesztivál jóvoltából júliusban minden évben 10 százalékkal megnő a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma Debrecenben.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta: az Egyetem tér elnevezésű fesztiválhelyszín több mint ezer négyzetméteren várja a fesztiválozókat már a nulladik naptól.

Az Egyetem tér minden évben a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon. A tanszékeket az idén is pályáztatták, és a legjobb és legérdekesebb ötleteket felvonultató egyetemi közösségek jelenhetnek meg a Campuson.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató és munkatársai a sajtótájékoztatón elmondták: a tíz zenei színpadon és a többi helyszínen összesen 250 zenei program és hasonló nagyságrendű más program – színház, mozi, irodalmi beszélgetés, gyerek- és családi program – várja a fesztiválozókat.

A fesztivál helyszínét némileg kibővítették az Ady Endre sétány felé, és oda helyezték át a fesztivál főbejáratát is – fűzte hozzá.

A zenei programok közül kiemelték, hogy Debrecenbe érkezik a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a brit drum and bass dj duó, a Sigma, és a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore/punk Ignite is. A négynapos rendezvény legnagyobb sztárvendége az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz.

A külföldi sztárvendégek mellett kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András, de Majka & Curtis, a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, az Akkezdet Phiai, és a Brains is ott lesz a Nagyerdőben.

A Campus Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján ott volt Ákos, aki bemutatta ötvenedik születésnapjára a közelmúltban megjelentetett, Ákos50 – Visszaszámlálás című albumát, amelyet délután az érdeklődőknek dedikált a nagyerdei víztoronyban. Elmondta, hogy teljesen új repertoárral készülnek a Campus Fesztiválra, ahol a nagyszínpadon július 21-én „dörgedelmes rockműsorral” lépnek fel.

A víztoronyban Ákos – Visszaszámlálás címmel fotókiállítás is nyílt.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több mint százezer látogatót várnak az idei Campus Fesztiválra

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 174

More in Egyéb, Felsőoktatás, Közoktatás, Motiváció
Pécsi hallgatókból alakul meg a honvédség első önkéntes tartalékos egyetemi százada
Már iskolásokat is toboroz a honvédség

A toborzás nagyon fontos feladat, nem lehet elég korán elkezdeni – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium...

Eurostat: a munkanélküli fiatalok fele elhagyná lakhelyét, ha máshol kapna munkát
Az uniós polgárok közel 4 százaléka dolgozik külföldön

Az Európai Unió munkaképes korú (20-64 év) lakosainak 3,8 százaléka élt 2017-ben egy másik, az állampolgárságától...

Close