Már több mint 600 ezer magyar élhet Európában

2017 végén már több mint 610 ezer magyar élhetett Nyugat-Európában, vagyis folytatódott a nettó kivándorlás – írja a Portfolio.hu. A kivándorlás továbbra is elsősorban a fiatalokat érinti, ami demográfiailag kiemelten hátrányos Magyarország számára. Ugyanakkor egyre többen térnek vissza azok közül, akik korábban elmentek.

Idén tavasszal az európai statisztikai hivatalok tükörstatisztikái alapján készítette el friss becslését a Portfolio, mely szerint a 2016-os 600 ezerről minimálisan 610 ezerre nőhetett a Nyugat-Európában élő magyarok száma. Az elmúlt évekhez viszonyítva ez kisebb mértékű növekedés.

A legtöbb magyar a portál szerint továbbra is az Egyesült Királyságban él, bár a hivatalos statisztika mindössze 96 ezer magyart regisztrált az országban. Ugyanakkor mivel nem kötelező regisztrálni az országban, a hivatalos adat csak az ott élők egy részét fedi le.

A második legnagyobb célország továbbra is Németország, ahol 2017-ben 200 ezer fölé emelkedett a regisztrált magyarok száma, miközben az osztrák hatóságok több mint 77 ezres számot közöltek. Ezek mellett Hollandiában élnek még 10 ezernél többen, illetve Írországban megközelíti a magyarok száma ezt a lélektani határt.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Már több mint 600 ezer magyar élhet Európában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.54)