Ösztöndíj lehetőség fiatal képzőművészeknek

Január 25-ig nyújthatják be pályázatukat a fiatal képzőművészek a Derkovits Gyula-ösztöndíjra.

Az ösztöndíjra minden olyan fiatal képzőművész (festő-, grafikus-, szobrász- és intermédia-művész) pályázhat, aki önálló művészeti tevékenységet tud felmutatni. Új pályázóként az 1984. január 1. után születettek, a korábbi ösztöndíjasok közül – akik még nem töltötték ki a hároméves ösztöndíjas időtartamot – az 1982. január 1. után születettek pályázhatnak.

Nem nyújthat be pályázatot felsőfokú oktatási intézménybe beiratkozott hallgató, valamint aki 2019-ben központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban részesül – közölte a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

A pályázatokat január 25-ig lehet benyújtani a www.alkotomuveszet.hu oldalon található pályázati felhívásban foglaltak szerint. Az ösztöndíj elnyeréséhez a pályázati adatlap és nyilatkozat mellett szakmai önéletrajzot, munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet bemutató dokumentációt szükséges benyújtani. Az ösztöndíjban évente legfeljebb 26 fő részesülhet.

A sikeresen pályázók havi bruttó 200 ezer forintos állami támogatásban részesülnek egy éven keresztül.

Immár 64. alkalommal hirdették meg a Derkovits Gyula-ösztöndíj felhívását. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által bonyolított állami ösztöndíj a fiatal képzőművészek egyik legrangosabb hazai elismerése.

A korábbi ösztöndíjasok között olyan neves művészek szerepelnek, mint Csörgő Attila, El Kazovszkij, Kondor Béla vagy a MANK által fenntartott Szentendrei Régi Művésztelepen jelenleg is alkotó Baksai József és Martin Henrik.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ösztöndíj lehetőség fiatal képzőművészeknek

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 51

More in Karrier, Motiváció, Szakmák
Továbbra is 10 százalék felett a fizikai dolgozók órabérének növekedési üteme egy felmérés szerint
Az áruházakban az ünnepi időszakban több diákot foglalkoztatnak

Az ünnepek előtti csúcsforgalomban jellemzően több diákot foglalkoztatnak a kiskereskedelmi áruházláncok - derül ki az MTI...

Ezek a legelnőiesedettebb szakmák
Ösztöndíjprogram indul az ápolóképzésben résztvevő hallgatóknak

Összesen 480 millió forintnyi ösztöndíjban részesül 750 felsőfokú, ápolói, védőnői, illetve mentőtiszti alapképzésben résztvevő hallgató a...

Close