Megélénkült az érdeklődés a külföldi munkahelyek iránt


A választások után a Facebook-on több csoportot elleptek azok a posztok –döntően fiataloktól –, amelyek arról tanúskodnak, hogy sokan kacérkodnak a külföldi munkavállalás lehetőségével. Azt azonban ebből egyáltalán nem tudjuk, hogy végül eljutnak-e addig a fiatalok, hogy konkrét lépéseket is tegyenek – írja a Portfolio.hu.

A portál által megkérdezett szakértő, Tanay Marcell, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork vezére szerint:

A magyarországi parlamenti választások után élénkült az érdeklődés a külföldi munkavállalás lehetősége iránt, az elmúlt napokban négyszer annyian keresték fel a weboldalukat, mint a hosszú távú átlag, jelentősen növekedett a regisztrációk és a telefonos megkeresések száma.

Tanay Marcell kiemelte, hogy mindez egy “új” jelenség, vagyis korábbi választások után eddig nem tapasztalt tendencia, azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy mennyire tart ki a trend. Bár a hétfői és a keddi tapasztalatok egyaránt élénk érdeklődésről tanúskodnak, de nem lehet tudni, hogy ezekből mennyi munkavállalási célú kiutazás valósul meg végül.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megélénkült az érdeklődés a külföldi munkahelyek iránt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Karrier, Motiváció, Szakmák
Itt a legvonzóbb hazai munkáltatók listája
Itt a legvonzóbb hazai munkáltatók listája

Ismét egy autógyár, ezúttal a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint...

Pécsi hallgatókból alakul meg a honvédség első önkéntes tartalékos egyetemi százada
Pécsi hallgatókból alakul meg a honvédség első önkéntes tartalékos egyetemi százada

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) hatvan hallgatójából alakul meg a Magyar Honvédség (MH) első önkéntes tartalékos egyetemi...

Close