Megújulnak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont számítógépei

Az év végéig országszerte újra cserélik a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. vizsgatermeiben használt mintegy 600 számítógépet – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás hozzátette, a folyamat részeként Budapesten a KAV új vizsgatermekkel is bővült, ezekben a termekben a tanulók egyebek mellett a közúti és a vasúti közlekedésből vizsgázhatnak.

Az új termeknek köszönhetően évente akár 40 800 számítógépes, 16 320 írásbeli elméleti vizsgát tudnak tartani. Két számítógépes vizsgatermet, illetve írásbeli és szóbeli vizsgáztatásra alkalmas termet alakítottak ki.

Közölte, 2019-ben 612 250 közúti járművezetői vizsgát tartottak, ezeknek csaknem 30 százalékát a közép-magyarországi régióban. Tavaly a koronavírus miatt 530 867-re csökkent a vizsgák száma, de ezek több mint 28 százaléka Budapesten és Pest megyében volt.

Az államtitkár szerint azért volt szükség a KAV fővárosi vizsgatermeinek bővítésére, hogy a közép-magyarországi tanulóknak se kelljen a jelentkezést követően két hétnél többet várniuk a vizsgára.

Forrás: MTI
Kép forrása: Mohai Balázs, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megújulnak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont számítógépei

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 75

More in Felnőttképzés
Motorvezetés
A motorosok biztonsága érdekében megújították a képzési és vizsgakövetelményeket

Idén márciustól a motorosok biztonságosabb közlekedése érdekében megújították a képzési és vizsgakövetelményeket - mondta az Innovációs...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
Milyen készségek szükségesek egy vállalkozás elindításához?

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, az adott terület ismeretén túl számos készséggel rendelkezni az üzletünk felvirágoztatásához....

Close