Menekülnek a dolgozók a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalból

Az utóbbi hónapokban – amióta kinevezték a hivatal új vezetőjét – jelentős számú, legalább 36-40 munkatárs hagyta ott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt. A távozó munkatársak között több szakmai vezető is van, így február elején a szakképzés központosítására létrehozott intézménynek nem volt szakmai főigazgató-helyettese, felnőttképzési főosztályvezetője, és több főosztály irányítására megbízott vezetőt neveztek ki.

 

A Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezetnek nincsenek konkrét információi arról, miért hagyta ott ilyen sok munkatárs az intézményt. Tóth József, a szervezet vezetője szerint a tavalyi tanévkezdéshez képest szinte egyetlen korábbi szakmai vezető sincs már eredeti beosztásában a szakképzési hivatalnál.

 

A Magyar Nemzet forrásai szerint a hivataltól távozó munkatársak nehezen találták meg a hangot Kanzsalics Eszterrel, az NSZFH tavaly kinevezett főigazgatójával. Kanzsalicsnak – azon kívül, hogy oktató és vizsgáztató volt a Nemzeti Közigazgatási Intézetben – nincs szakképzéssel és felnőttképzéssel kapcsolatos végzettsége vagy tapasztalata. Korábban a szakképzési hivatal fenntartójánál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál dolgozott jogtanácsosként és főosztályvezetőként.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Menekülnek a dolgozók a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalból

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 132

More in Egyéb, Szakképzés
Időmérés app
Alkalmazás segít a hatékony tanulásban

Ma már rengeteg mobilalkalmazás könnyíti meg az életünket, segíti a tanulást vagy a munkát. Ilyen a...

Nyári szünet
Már lehet tervezni a jövő évi nyaralást – kiadták a tanítási szünetek listáját

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a 2017/2018-as tanév rendjét, benne a tanítási szünetek időpontjait is. Az...

Close