Mit jelent a mindennapokban a kétkezi munkások hiánya?

A fizikai munka manapság nem, hogy nem vonzó, sőt. Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a reakciókból ítélve leginkább taszító. Pláne, ha látszólag akad kényelmesebb, jobb megoldás. Mondjuk azért a látszatról egészen gyakran kiderül, hogy csal, de ez egy másik kérdés.

A szakma nagyon szenved a munkaerő hiányától. Ez az a probléma, ami évek óta fennáll, viszont mára vált tolerálhatatlan súlyosságúvá. Mert ott tartunk jelenleg, hogy lassan nem lesz, aki megfogja a szerszámokat, és megoldja a vizes problémákat.

A munkaerőhiány a gyakorlati életben is tapasztalható?

Természetesen igen, és akkor most nem arra az evidenciára gondolunk, hogy nekünk munkaadóként mekkora fejtörést okoz a szakemberek, segédmunkások csekély száma. Hanem arra, hogy mindazoknak, akik várják a segítséget, akik esetleg hallották, hogy a duguláselhárítás fix áron is megoldható, akik nyakig állnak remélhetőleg csak a pácban és nem a páclében, ez gigászi fennakadást jelenthet.

Mert ha nincs ember, aki kimenjen a helyszínre, felmérje a terepet és orvosolja az aktuálisan megmutatkozó problémát, akkor hogyan, hova tovább? Majd mindenki megtanul önnön kárán vízvezetéket szerelni? Aligha!

Ráadásul ez az a szakma, ami rengeteg tudást és gyakorlatot, meg persze speciális felszerelést igényel. Csak úgy a szomszédból senki sem képes átsétálni és pontot tenni mondjuk egy teljes dugulás végére.

A gond tehát visszavonhatatlanul begyűrűzött a mindennapok terepére és olyan kihívásokat vetít a jövőbe, amik tényleg kérdésesek, hogy miként oldhatóak meg.

De akkor mi adhat némi reményt?

Egyrészt az, hogy a vízvezeték szerelés Budapest területén cégünknek hála még mindig megbízható, precíz és hatékony feltételekkel valósítható meg.

Ez olyan biztonságot nyújtó alap, ami egyelőre megingathatatlan és ami aranyat ér, különösen akut szituációban, amikor a várakozás kicsit sem esélyes választás. Másrészt folyamatosan keresünk munkaerőt, tehát nem adjuk fel természetesen. Kutatunk a jelentkezők után, ugyanis jelenleg nem arról van szó, hogy ezért a pozícióért százak kapkodnak, akik közül kényelmesen válogathatunk.

Harmadrészt egy globális reform, ami speciálisan az oktatás ide vonatkozó részét is érintené minden bizonnyal sokat lökne ezen a szekéren, ami itt és most végképp leállni látszik. Ha a fiatalok nyitottá válnának erre a szakterületre, ha megtapasztalnák a szépségeit is, nemcsak az árnyoldalát, akkor minden bizonnyal jóval vonzóbbá válna, továbbtanulási szempontból is. És azért azt sem érdemes elfelejteni, hogy megélhetés tekintetében kicsit sem rossz alternatíva, sőt.

Kifejezetten jól lehet vele keresni, miközben bár munkaerőhiány az van, de munkából és megbízásból akad bőven. A dugulás, a csöpögő csap, vagy éppen a csőtörés még mindig nem olyasvalamik, amik érdeklődés hiányában elmaradnak. Szóval a szakemberekre szükség van ma, és szükség lesz rájuk évekkel később is.

Csak legyen, aki ezt meghallja, és aki a munka fonalát hajlandó megragadni és magához venni. Nem túlzás azt állítani, hogy a szakma sorsa ezekben a pillanatokban dől el.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Mit jelent a mindennapokban a kétkezi munkások hiánya?

Olvasáshoz szükséges idő: 3 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.51)