Most már online is elérhetőek a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményei


Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeit bemutató interaktív online felületet.

A felsőoktatásban tanuló és végzett hallgatók munkaerőpiaci életútját elemző Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) adatait bemutató interaktív online keresőfelület a diplomantul.hu honlapon érhető el. A fejlesztés az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A diplomantul.hu honlap – az adatok felhasználóbarát megjelenítésével – egyedülálló know-how alapján támogatja a köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt. Adatállományában önálló, egyéni keresést tesz lehetővé.

A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. Az interaktív, online keresőfelület tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület-szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként.

A DPR hiánypótló adatbázisában minden képzési terület szerepel, így minden felsőfokú képzéssel kapcsolatban tartalmaz olyan információt, amely csak itt érhető el. A hallgatók továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerőpiaci várakozásainak, valamint képzési és elhelyezkedési stratégiáinak könnyebb megismerése érdekében a pályakövetési adatokat elemző gyorsjelentés és az adatokat egyszerűen láttató infógrafikák is készültek.

Forrás: MTI, OS

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Most már online is elérhetőek a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményei

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Karrier
Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe
Legalább 30 ezer forintba kerül az iskolakezdés a családoknak egy kutatás szerint

Legalább 30 ezer forintba kerül az iskolakezdés s családoknak, egy alsó tagozatos diák esetében átlagosan 32...

Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Nyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitel

Nyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitel októbertől - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában. Magyar...

Close