Nőtt a keresztféléves mesterképzésekre jelentkezők száma

A keresztféléves képzésekre idén több mint négyszázzal többen jelentkeztek, mint tavaly ilyenkor, a mesterképzésekre jelentkezők száma pedig több mint ezer fővel nőtt – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben ismertették, hogy november 20-án zárult le a keresztféléves képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka. A jövő februárban induló szakokra összesen 6439-en nyújtották be jelentkezésüket a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. A keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak a mesterképzéseket hirdették meg állami ösztöndíjas formában, így végül a mesterképzésre 5535-en, alapképzésre pedig 754-en jelentkeztek, ebből mindegy 5204-en állami ösztöndíjas képzésre. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek.

A legtöbben a vezetés és szervezés képzést választották, szám szerint 698-an, második helyen gépészmérnöki képzés szerepelt 361, míg a harmadik helyen a mérnökinformatikus 354 jelentkezővel – írják a közleményben.

Jelenleg is zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása, az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat – közölte az ITM.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (például felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2021. január 11-ig tölthetők fel az E-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére. Szintén január 11-ig van a jelentkezőknek lehetőségük – szükség esetén – egy alkalommal módosítani a jelentkezési sorrendet – olvasható a közleményben.

Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható – tájékoztatott az ITM.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nőtt a keresztféléves mesterképzésekre jelentkezők száma

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 29

More in Felsőoktatás
A fiatalok ötödének fogalma sincs, hogy mit szeretne dolgozni
Hogyan érdemes szakmát választani?

Rengeteg ember küzd a pályaválasztás nehézségeivel, csak kevesen tudják már gyerekkorukban, hogy milyen szakmát űznének szívesen....

Áprilistól lesz újra dolga a felvételizőknek
Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások,...

Close