Novák Katalin: mintegy hárommilliárd forintot fordít a kormány tehetséggondozásra


Több mint hárommilliárd forintot fordít a fiatal tehetségek felkarolására, gondozására a kormány – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Új Nemzedék Központ gyereknapi Tehetségfesztiválján vasárnap Budakeszin.

Az államtitkár szavai szerint a kormány a tehetségeket minden területen támogatja, erről szól a nemzeti tehetségprogram is.

Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy család- és tehetségbarát társadalom jöjjön létre. Ezért szervezték meg a fesztivált, amelytől azt várják, lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát minél több területen, és megtalálja azt, amelyikben a legtehetségesebb.

Az iskolán kívüli tehetségfejlesztő és tehetséggondozást támogató rendezvényen a művészeteket, a természettudományokat képviselő előadók mutatják be a tehetséget, mint lehetőséget – áll a helyszínen kiosztott háttéranyagban. Az egész napos programok során a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Az esemény a pedagógusokat is segíti, hogy gyakorlati és módszertani szempontból új ötleteket merítsenek, és szakmai tudásuk gazdagodjon.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Novák Katalin: mintegy hárommilliárd forintot fordít a kormány tehetséggondozásra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Karrier, Közoktatás, Szakképzés
Fegyvert kapnának a tanárok
Újabb iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban, ezúttal Indiana államban

Újabb iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban pénteken, ezúttal a középnyugati Indiana állam egyik általános iskolájában....

Átadták a Szakma Sztár Fesztivál versenyeinek díjait az Országházban
Kövér: becsülete van az értékteremtő szakmunkának

Az értékteremtő szakmunka becsületéről beszélt egyebek melltt az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol az áprilisi...

Close