Nyári egyetemmel indul a Semmelweis Egyetem jubileumi tanéve


Ingyenes nyári egyetemmel indul az alapításának 250. évfordulóját ünneplő Semmelweis Egyetem jubileumi tanéve – mondta az intézmény stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese az M1 aktuális csatornán.

Hankó Balázs hozzátette: az egyetem 11 ezer hallgatója közül már ezren jelentkeztek a szeptember 4-7-én tartandó rendezvényre, amely a hallgatók számára kreditpontot is ér.

Elmondta: a nyári egyetem célja, hogy megmutassa az egyetem sokszínűségét, ennek jegyében az orvostudomány és a gyógyítás elsajátításához szükséges más diszciplínák mellett művészettel, történelemmel, hittel, lélekkel és sporttal kapcsolatos előadások is lesznek a rendezvényen. Az előadásokon többek között híres sportolók, olimpikonok beszélnek majd arról, hogy mit jelent számukra az egészséges élet – fűzte hozzá.

A jubileumi tanév tíz hónapig tart, a tanévnyitó szeptember 8-án lesz, majd az egyetem november 7-én nemzetközi tudományos csúcsrendezvényt tart, végül a Szenior Akadémiával és a Semmelweis-egészségnapokkal egészül ki a program – tudatta Hankó Balázs.

Forrás: MTI
Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nyári egyetemmel indul a Semmelweis Egyetem jubileumi tanéve

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.54)