Az óvodáknak és az iskoláknak is fel kell készülniük a terrortámadásokra

Tavaly év végén a kormány terrorellenes intézkedési tervet kért az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának az iskolák számára kiküldött tájékoztatása szerint a potenciális terrorveszély miatt van erre szükség.

A Honvédelmi Intézkedési Terv célja, hogy az iskolák akkor is el tudják látni a feladatukat, ha megelőző védelmi helyzet, terrorveszély helyzet, rendkívüli állapot, szükségállapot, vagy váratlan támadás miatt különleges jogrendet vezetnének be az országban.

A minisztérium egy 34 oldalas mintát is küldött az iskoláknak, amelyben részletesen leírják, hogy vészhelyzet esetén milyen feladatokat kell kiosztani az iskolai dolgozók közt.

Az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményében azzal indokolta a Honvédelmi Intézkedési Tervek elkészíttetését, hogy a NATO válságreagálási rendszere előírja a tagállamoknak, hogy fel kell készíteni a lakosságot az esetleges krízishelyzetekre. Emellett a honvédelmi törvény is előírja, hogy a NATO-tagállamoknak kötelezettségük eleget tenni a válságreagálási rendszer követelményeinek.

A Népszava ezzel szemben arról ír, hogy a NATO brüsszeli központjának munkatársa cáfolta, hogy a NATO bármilyen kötelezettséget várna el a tagállamoktól. A megkérdezett tisztségviselő azt mondta, hogy a szövetség csak tanácsokat ad és minimum elvárásokat fogalmaz meg a tagjai felé.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az óvodáknak és az iskoláknak is fel kell készülniük a terrortámadásokra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 26

More in Egyéb, Közoktatás
Változik a szakképzési és a felnőttképzési törvény
Változik a szakképzési és a felnőttképzési törvény

Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását, a változásokkal rugalmasabbá, változatosabbá válik a...

Educatio oktatási szakkiállítás Budapesten
Több mint negyvenezer látogatóra számítanak az Educatio kiállításon

Több mint negyvenezer látogatóra számítanak a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon - közölte Maszlavér Gábor, a...

Close