Nyomdai alkalmazott a gyanúsított a történelemtételek kiszivárgása ügyében


Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: az idei középszintű történelem érettségi feladatainak “idő előtt történt nyilvánosságra kerülése” miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás.

Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben.

Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelem érettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelem érettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelem érettségi esszétémái.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nyomdai alkalmazott a gyanúsított a történelemtételek kiszivárgása ügyében

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását
Csekély a hatása a közösségi médiának a serdülők életére egy kutatás szerint

A közösségi médiának csekély hatása van a serdülők életére - állapította meg egy kutatás, amelyet 12...

Nehéz helyzetű gyerekeknek segít a Csopaki Művésztelep nyári tábor
Országos festészeti versenyt rendeznek Hódmezővásárhelyen

Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára,...

Close