Október 10-ig lehet jelentkezni az Estöri Kreatív Történelmi Versenyre

Október 10-ig jelentkezhetnek a középiskolák 10. osztályos tanulói az Estöri Kreatív Történelmi Verseny idei megmérettetésére.

A verseny idén a 16-17. század, és a három részre szakadt Magyarország korszakára fókuszál. A diákok három tagú csapatokban, három fordulón keresztül mérhetik össze a tudásukat – olvasható az Esterházy Magyarország Alapítvány közleményében.

A csapatoknak az online térbe kell elhelyezniük az időszak meghatározó momentumait, egyéniségeit, szellemiségét és hétköznapjait. A digitális eszközök használatával bemutathatják az együtt élő népek szokásait, kultúráját, dilemmáit, drámáit és szerelmeit is.

A közlemény szerint a versenyzőkre olyan feladatok várnak, mint például egy elképzelt 16-17. századi online magazin címlapjának elkészítése és vezércikkének megírása vagy egy rövid videó elkészítése.

A döntőbe jutó csapatoknak a felkészülés szakaszában egy megadott török kori karakter Instagram profilját kell elkészíteniük, majd a személyes részvétellel zajló döntőben a karakterhez és a korhoz kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásával mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat.

Amennyiben a járványhelyzet miatt a helyszíni fordulókra nem kerülhet sor, az online térben rendezik meg a versenyt.

Az első három helyezettet az Esterházy Magyarország Alapítvány értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazza.

A három tagú csapatok és felkészítőtanáraik az estori.hu internetes oldalon jelentkezhetnek a versenybe október 10-ig – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Október 10-ig lehet jelentkezni az Estöri Kreatív Történelmi Versenyre

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 24

More in Egyéb
Csaknem hatezer hallgatót vettek fel a BGE-re
A Pannon Egyetemen a tavalyihoz képest 11 százalékkal nőtt a felvettek száma

Több mint 1500 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Pannon Egyetem öt karán, ez a tavalyihoz képest...

Érettségi - A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
Méltányosnak találták a magyar érettségi tételeket a diákok

"Diákbarát", méltányos, illetve a vártnál könnyebb feladatoknak nevezték a hétfői írásbeli magyar érettségi tételeit az MTI...

Close