Országos Könyvtári Napok – Családi programok a FSZEK-ben

Idén is változatos programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és bábszínházzal várják az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) tagintézményei október 4. és október 10. között, az Országos Könyvtári Napok alkalmából.

A FSZEK köszönetét szeretné kifejezni a járvány elleni védekezésben közreműködő egészségügyi dolgozóknak, ezért idén az eseménysorozat hetében valamennyi tagkönyvtár egy évre szóló ingyenes beiratkozást kínál számukra.

Ezt a lehetőséget az egészségügyi dolgozók mellett a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvos-és egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatók is igénybe vehetik – olvasható a FSZEK közleményében.

A programsorozat vendégei lesznek többek között Bereményi Géza, Dragomán György, Jakobovits Kitti, Nyulász Péter, Szabó T. Anna, és az “Abszolút töri”-sorozat szerzői közül Kiss Judit Ágnes, Wéber Anikó és Mészöly Ágnes.

A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, Kárász Eszter és az Eszter-lánc Trió koncerjével, a Batyu Színház és Nyáry Detti bábművész előadásával, valamint Lovranits Júlia Villő kiállításával várják a könyvtárakban. A rendezvény az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében valósul meg.

Október 10-én, a Könyves vasárnapon a Központi Könyvtárban, a Kelenföldi Könyvtárban, az Ugocsa utcai Könyvtárban, a Dagály utcai Könyvtárban, a Lőrinci Nagykönyvtárban év végéig szóló ingyenes próbatagsággal, késedelmi díj elengedésével várják az olvasókat. Az FSZEK többi tagkönyvtárában október 11-én hétfőn váltható ingyenes próbatagság és ekkor kerül sor a “megbocsátás napjára” is.

A 16. alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat részletes programkínálata a fszek.hu oldalon olvasható.

A FSZEK valamennyi rendezvényére előzetes regisztráció szükséges. A programok védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Mint a közleményben olvasható, az idén eddig mintegy félmillió látogató kereste fel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, és az olvasók csaknem 1,2 millió művet kölcsönöztek ki.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Országos Könyvtári Napok – Családi programok a FSZEK-ben

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 151

More in Felsőoktatás, Közoktatás
Kínában is bevezetik Polgár Judit oktatási sakkprogramját
Az oktatás lesz a 7. Polgár Judit Világsakkfesztivál középpontjában

Első alkalommal rendezik meg hibrid formában a Polgár Judit Világsakkfesztivált, az október 9-i esemény egyrészt a...

Diákhitel1
Újra igényelhető a Diákhitel Plusz

Október 1-jétől újra igényelhető a tavaly bevezetett kamatmentes és teljesen szabad felhasználású Diákhitel Plusz - közölte...

Close