OTDK anyaországi és külhoni középiskolások részvételével

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) első alkalommal szervezetten vesznek részt olyan magyarországi és külhoni középiskolások is, akik felsőoktatási intézményi konferenciákon, vagy egyéb tudományos fórumon mutatták be kutatási eredményeiket, és az OTDK-ra jelölést szereztek – hangzott el kedden az Óbudai Egyetemen.

A felsőoktatási intézmény idén az informatikatudományi, valamint a had- és rendészettudományi szekciónak ad otthont április 16-18. között. A két szekcióba több mint 300 pályamunka érkezett, amelyek a három nap alatt 33 tematikus tagozatban hangzanak el – közölte az egyetem az MTI-vel.

Réger Mihály rektor kedden – a közlés szerint – úgy fogalmazott: egyetemük ösztönzi a legtehetségesebb hallgatók képességeinek kibontakoztatását, bevonja őket az érdeklődésükre számot tartó kutatási területekbe, tudományos diákköri munkákba.

A tehetséggondozás e formája egyetemi stratégiai szempontból kiemelt jelentőségű, mivel ezek a hallgatók jelentik a doktori iskolák és az oktatói-kutatói utánpótlás legfőbb humán erőforrás bázisát – tette hozzá.

Mezey Barnabás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökhelyettese kiemelte, hogy az OTDK mozgalma 64 évvel ezelőtt indult; a kialakult hálózat egyedülálló az európai felsőoktatási rendszerben, lehetőséget biztosít a tehetségek kibontakoztatására, az elért eredmények nyilvános bemutatására, szakmai kapcsolatok kiépítésére.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

OTDK anyaországi és külhoni középiskolások részvételével

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás
Kezdődik az Egyetemi tavasz programja Szegeden
Kezdődik az Egyetemi Tavasz programja Szegeden

Öt hét alatt nyolcvan helyszínen csaknem háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az...

A gyógypedagógusnak tanulók is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat szeptembertől
A gyógypedagógusnak tanulók is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat szeptembertől

Évről évre nő azoknak gyermekeknek a száma, akik segítségre szorulnak - hívta fel a figyelmet  Horváth...

Close