Az óvodai dajka OKJ képzés a legnépszerűbb tanfolyam a jelentkezők körében 2020-ban

Töretlen az érdeklődés a pedagógiai tanfolyamokra az új szakmát keresők körében. Az elmúlt évben jelentkezők egyharmada választott gyerekekkel foglalkozó képzést, közülük legtöbben az óvodai dajka OKJ tanfolyam mellett tették le a voksukat.

2020-ban az óvodai dajka tanfolyam volt a legnépszerűbb OKJ képzés, erre jelentkeztek a legtöbben – tudósít a TanfolyamOKJ.hu blog.

„Az óvodai dajkák alapvetően a rendet és a nyugodt környezetet teremtik meg egy óvodában, munkájuk hatalmas segítség az óvónőknek.”– indokolja a portál, miért is oly fontos hivatás a dadáké.

Az óvodai dajka feladatai összetettek: többek között segít a konyhán, takarít, rendet tart a termekben, előkészíti az óvodai foglalkozásokat – gyakorlatilag az óvónők keze alá dolgoznak. Áldozatos munkájuk hozzájárul a jövő generációjának gondozásához, fejlődéséhez.

 

A szakmával kapcsolatban egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a következő: Az óvodai dajkának milyen végzettség kell?

A pozíció betöltéséhez jelenleg Óvodai dajka OKJ-s képzés elvégzésére, azaz 32 140 01 számú OKJ bizonyítványra van szükség.

 

A cikk a fenti témák részletes kifejtése mellett kitér arra is, miért érdemes ezt a hivatást választani, hogyan alakulnak az óvodai dajka fizetések 2020-ban, mi a módja a külföldi munkavállalásnak, meddig tart a dajkák munkaideje.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az óvodai dajka OKJ képzés a legnépszerűbb tanfolyam a jelentkezők körében 2020-ban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 19

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
Piacképes online tanfolyamok
10 tipp a hatékony otthoni online tanuláshoz

Az online tanfolyamok, tréningek népszerűsége az utóbbi években töretlenül nőtt, a 2020-as karantén azonban még inkább...

Villanyszerelő fizetések és lehetőségek vállalkozóként
Villanyszerelő fizetések és lehetőségek vállalkozóként

Évek óta tapasztalható Magyarországon, hogy az építőipari, szerelő szolgáltatásokra nehéz megfelelő szakembert találni, és a legtöbb...

Close