Pályaorientációs élményközponttal bővült a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem megnyitotta pályaorientációs élményközpontját, amelyet hétfőtől általános iskolások és középiskolások ingyenesen, előzetes bejelentkezés alapján vehetnek igénybe – közölte a Miskolci Egyetem az MTI-vel.

A Tudás-Vár elnevezésű élményközpontban jelenleg két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a leendő hallgatókat – áll a közleményben.

A készség- és képességfejlesztésre fókuszáló pályaorientációs terek különböző tematikákra épülnek, bemutatva az egyes egyetemi karok témaköreit. A fiatalok így játékos formában megoldandó feladatok és kihívások teljesítésével ismerhetik meg az egyetem oktatási portfólióját.

Mint írták, az egyetem tudatosan alakítja pályaorientációs programját annak érdekében, hogy minél több hallgató végezzen műszaki és természettudományi területeken. A pályaorientációs programra – amelynek egyik fontos eleme az élményközpont – az egyetem csaknem 400 millió forintnyi uniós pályázati forrást nyert el.

Forrás: MTI

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pályaorientációs élményközponttal bővült a Miskolci Egyetem

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 184

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Motiváció
Fiatal kutatók több mint fele gondolkodik a pálya elhagyásán
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját

A biológiai kutatások alapjaival ismerkedhetnek meg a Szegedi Tudósakadémia (SZTA) programjában résztvevő gimnazisták a szervezet új...

Programozható robotot kapott a kiskunfélegyházi térség 38 iskolája
Programozható robotot kapott a kiskunfélegyházi térség 38 iskolája

Alpha 1 PRO típusú programozható robotot kapott a kiskunfélegyházi térség 38 általános és középiskolája. Lezsák Sándor,...

Close