Pályaorientációs programokat indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

Pályaorientációs programokat indít a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) középiskolások részére, hogy kiemelten népszerűsítse körükben a gazdaságinformatikus és üzleti képzéseket – írja az MTI.

A felsőoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 4 évre szóló projekt keretében összesen 30, az első évben 16 iskolában valósulnak meg a programok.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) részeként szervezett projektben interaktív élményközpontú előadások, képzések, motivációs, pályaorientációs, kommunikációs workshopok, versenyek, szakmai bemutatók, vállalatlátogatások, blogírás és nyári egyetemek szerepelnek.

Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora a közlés szerint kiemelte: képzési portfóliójuk kialakításánál kiemelt figyelmet fordítanak a vállalati visszajelzésekre és a munkaerő-piaci trendekre. Úgy látják, hogy a turizmus és vendéglátás, a nemzetközi üzlet, valamint a gazdaságinformatika, a pénzügy és a menedzsment területeken zajlanak a leggyorsabb változások.

Fontosnak tartják, hogy segítsék a középiskolásokat abban, hogy olyan felsőoktatási képzéseket válasszanak, amelyek valós piaci igényekre adnak választ – hangsúlyozta a rektor.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pályaorientációs programokat indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás
le kell bontani a felsőoktatás és a szakképzés közötti merev határt
Parragh László: le kell bontani a felsőoktatás és a szakképzés közötti merev határt

A felsőoktatás és a szakképzés közötti merev határt le kell bontani, sok olyan szakma van, ahol...

építőipari továbbképzés
Felnőttképzésre, átképzésre és továbbképzésre van szükség az építőiparban

A magyar építőipar legnagyobb kihívása jelenleg a szakmunkáshiány. Az építőipari szakmunkáshiányból eredő problémák csökkentésével kapcsolatban Koji...

Close