Pénteken kezdődnek az őszi érettségik


A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal pénteken megkezdődik a 2019/2020-as tanév őszi érettségi időszaka.

Az Oktatási Hivatal keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszer 31. vizsgaidőszakában 115 helyszínen 10 527-en adnak számot tudásukról.

Az érettségi vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 131 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Az írásbeli vizsgákat október 11. és október 25., az emelt szintű szóbeliket november 7. és 11., a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között tartják.

A diákok várhatóan több mint 12 100 vizsgát tesznek: mintegy 6950-et emelt, 5150-et pedig középszinten. A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesíthető vizsgatárgyakat (például történelem, matematika) külön számolva – középszintű érettségit 74, emelt szintűt pedig 49 tantárgyból tesznek.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni. A szintemelő, a javító és a rendes vizsgák aránya lesz a legnagyobb: 48, 23, illetve 15 százalék; az ismétlő és a kiegészítő vizsgák aránya 9 százalék, illetve 4 százalék, a pótló vizsgáké 1 százalék.

Forrás: MTI
Kép forrása: Koszticsák Szilárd, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pénteken kezdődnek az őszi érettségik

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
A veszprémi Lovassy László Gimnázium az ország legjobb középiskolája
Idén is a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az...

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a PTE nyári egyetemére
Nyílt napot tart az ELTE pénteken

Nyílt napot tart az ELTE pénteken. Az ELTEfesztre elsősorban pályaválasztás előtt álló középiskolásokat várnak - mondta...

Close