Pszichológus: az iskolakezdés nagy változást jelent

Nagy változást jelent az iskolakezdés az óvodáskor után a gyermek életében – mondta Csehák Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Hangsúlyozta: azoknál a gyerekeknél, akik most kezdik az iskolát és új közösségbe mennek, nagyon fontos az a fogadóközösség, ahová érkeznek. Könnyebb a helyzete azoknak, akik az óvodából ismert társaikkal együtt ugyanabba az iskolába járnak majd, gyakori tapasztalat, hogy akik nem kedvelték egymást az óvodában, azok is jó viszonyba kerülnek ilyenkor – tette hozzá.

Kiemelte, hogy akik másik közösségbe kerülnek, mindig tele vannak kérdésekkel, szorongással, de a szülők sokat segíthetnek. Például ha elmesélik saját élményeiket, az közelebb hozza a gyermekhez az iskolát, illetve az is segít, ha korábban már látta az intézményt, és nem teljesen idegen környezetben kezdi meg az iskolás éveket.

Azt tanácsolta, hogy a szülők fogadják nyugodtan a változásokat, és biztassák a gyermeküket, hogy tudja majd teljesíteni az elvárásokat.

Csehák Hajnalka hasznosnak nevezte, ha a gyerekszobát közösen rendezik be íróasztallal, székkel, valamint javasolta egy relaxációs sarok kialakítását, amit már akár óvodás korban érdemes létrehozni.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pszichológus: az iskolakezdés nagy változást jelent

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 50

More in Közoktatás
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
Néhány megyében még toboroznak iskolaőröket

Több mint 500 leendő iskolaőr kezdte meg felkészülését a napokban, de a fővárosban és néhány megyében...

Ösztöndíjjal támogatja az ELTE a járványhelyzetben önkénteskedő hallgatóit
Megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt

Elkészült, és megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt - közölte az Emberi...

Close