Sikeres volt a fogalmazók első országos pervezetési versenye

Leendő bírók vetélkedtek tárgyalótermi szituációkban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nemrég megrendezett első országos pervezetési versenyen – ismertette az OBH oktatási-képzési központjának, a Magyar Igazságügyi Akadémiának az igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Osztovits András elmondta: polgári és büntetőeljárásban, közös tulajdonnal, kölcsön visszafizetésével, valamint zseblopással, bolti garázdasággal kapcsolatos ügyekben kellett helytállniuk a bírósági fogalmazóknak, titkároknak.

A jog tudása szükséges, de nem elégséges feltétele a jó bírói munkának – magyarázta. Ezen a pályán tudni kell fegyelmet tartani, tekintélyt teremteni, érthetően indokolni és adott esetben váratlan helyzetekre, emberi drámákra is reagálni. Ilyen és ehhez hasonló képességeket tesztelt nagyon sikeresen ez a verseny – emelte ki.

Várhatóan ezentúl rendszeresen meg fogják rendezni a bírósági fogalmazók és titkárok országos pervezetési versenyét – tette hozzá a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Sikeres volt a fogalmazók első országos pervezetési versenye

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 253

More in Karrier, Motiváció, Szakmák
Fiatal kutatók több mint fele gondolkodik a pálya elhagyásán
Három kategóriában várja az MTA a fiatal kutatók pályázatait

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pályázati felhívást tett közzé új Lendület-kutatócsoportok létrehozására. A legjobb fiatal magyar...

Ösztöndíjpályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak
Ismét meghirdette végzős középiskolásoknak ösztöndíjprogramját az SZTE

Ismét meghirdette végzős középiskolásoknak ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a felsőoktatási intézmény azokat a tehetséges diákokat...

Close