Spanyol nyelven tanuló magyar gimnazistákat jutalmaztak meg

A hazai spanyol kétnyelvű gimnáziumok legjobb diákjai kaptak elismerést kedden Budapesten.

A budapesti spanyol nagykövetség díjait a Szépművészeti Múzeum Román csarnokában adták át Spanyolország nemzeti ünnepe alkalmából.

“Ma a spanyol nyelv korát éljük” – fogalmazott az ünnepségen Anunciada Fernández de Córdova nagykövet, kiemelve, hogy huszonegy ország államnyelve, a nemzetközi kommunikációban pedig a második legfontosabbnak számít. A spanyolul tudó ötszázmillió ember fontos közösséget alkot, amelynek a spanyol nyelvet tanuló magyar diákok is részei – emelte ki.

A budapesti spanyol nagykövetség díját pályázat útján nyerte el tizenkilenc 11. és 12. osztályos magyar diák a veszprémi Vetési Albert, a debreceni Fazekas Mihály, a pécsi Kodály Zoltán, a kecskeméti Bolyai János, a miskolci Herman Ottó, a szegedi Tömörkény István és a kispesti Károlyi Mihály gimnáziumból.

Magyarországon először 1988-ban a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban vezették be ezt a képzést, amely 2000 és 2008 között még hat intézményben indult el. Világszerte mintegy húszmillióan tanulnak spanyolul, az interneten ez a harmadik leghasználtabb nyelv az angol és a kínai után, a Facebookon pedig a második helyen áll – olvasható a nagykövetség sajtóanyagában.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Spanyol nyelven tanuló magyar gimnazistákat jutalmaztak meg

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Motiváció, Nyelvtanulás
Az újraélesztést oktatja civileknek a Semmelweis Egyetem
Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között...

Várják a jelentkezéseket a FameLab tudománykommunikációs versenyre
3000 vitázó közül a legjobb 24 közé jutottak a magyar diákok a vitaversenyen

Michail Krumov bolgár gimnazista nyerte a Vitázik a világ ifjúsága XIII. nemzetközi döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek....

Close