A szakképzés hatékonyságát segítő program indul Veszprém megyében

A képzés hatékonyságát növelő programra nyert támogatást a Veszprémi Szakképzési Centrum. Az uniós támogatásból Veszprém megye nyolc oktatási intézménye részesül, a program 2020 nyarára valósul meg – közölte a projekt hétfői nyitórendezvényén a Veszprémi Szakképzési Centrum projektmenedzsere.

Mézes József elmondta, hogy az 550 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés célja, hogy 10 százalék alá csökkenjen a szakképzést végzettség nélkül elhagyók száma, és egyben segítse a végzett tanulók elhelyezkedését – írja az MTI.

Kifejtette: infrastruktúrafejlesztést, 153 pedagógus számára továbbképzést és 403 tanulót bevonó foglalkozásokat, képzéseket foglal magában a program, ezen kívül 100 millió forint értékben informatikai eszközöket vásárolnak.

A projektmenedzser elmondta, hogy a szakgimnáziumokat, szakközépiskolákat érintő fejlesztés részeként a pályaválasztást segítő digitális közösségi alkotóműhelyt, új közösségi tereket alakítanak ki, valamint digitális kompetenciákat fejlesztő programokat indítanak, nyári táborokat, szakköröket szerveznek.

A most elnyert 550 millió forinttal együtt több mint 900 millió forint uniós támogatáshoz jutottak az intézmények.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A szakképzés hatékonyságát segítő program indul Veszprém megyében

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.48)