Százezer idős ember vehet részt infokommunikációs képzésben

Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását tizenkétszer két órás időkeretben – írja az MTI.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos kiemelte: az uniós tagállamok közül Magyarországon kezdtek kormányzati szinten foglalkozni azzal, miként részesülhetnének az idősek is minél nagyobb számban és mértékben az informatika vívmányaiból, kiemelte: napjainkban a polgárok 19 százaléka idősebb 65 évnél, de 2030-ra ez az arány 25 százalékig emelkedhet.

Hozzátette: tavaly nyáron készítettek országos reprezentatív felmérést arról, hogy igényelnének-e az idősek a felhasználói ismereteket oktató kurzust, novemberben pedig kormánydöntés született annak elindításáról.

Hollik István megjegyezte: abban is próbálnak segíteni a nyugdíjasoknak, hogy aktív, teljes életet élhessenek, példaként említve a munkavállalást lehetővé tevő nyugdíjas szövetkezeteket, akárcsak az idősek számára digitális kompetenciákat adó oktatást.

Forrás: MTI

Kép forrása: Bruzák Noémi, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Százezer idős ember vehet részt infokommunikációs képzésben

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 273

More in Felnőttképzés
Egyre több magyar felnőtt vesz részt valamilyen iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli képzésen
Minden harmadik magyar felnőtt továbbképzi magát

A Központi Statisztikai Hivatal friss felmérése alapján a magyarországi felnőtt lakosság egyre szívesebben vesz részt mind...

SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Miért jó az, ha hiányszakmát választ az ember?

Hatalmas előnye van annak, ha szakmaválasztás során hiányszakmát választunk. Ebből a posztból kiderül... A folytatásért kattints...

Close