Színes programokkal várják az érdeklődőket a Nyelvtanulás Hete rendezvényein

Szeptember 13. és 17. között a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) tagiskolái idegennyelvi kávéházzal, teadélutánnal, próbanyelvvizsgákkal, nyelvi audittal, játékokkal és számos izgalmas offline, illetve online programokkal várják a nyelvtanulókat Budapesten, Baján, Cegléden, Egerben, Győrben, és Szolnokon. A Nyelvtanulás Hete rendezvényein ingyenes a részvétel.

Még mindig sereghajtók vagyunk Európában az idegennyelv-tudás tekintetében, de – a legfrissebb Eurostat adatok szerint – az elmúlt időszakban kicsit javult már a helyzet. Ez annak is köszönhető, hogy a NYESZE által ellenőrzött és minősített nyelviskolák, szakmailag magas színvonalú online és személyes jelenlétű képzésekkel, vizsgafelkészítőkkel várják a nyelvtanulókat.

A kontakt, csoportos nyelvtanfolyamokat – az elmúlt időszak hatására – kiemelten igénylik a hallgatók, ami érthető, mert együtt tanulva erősebb a motiváció, többféle nyelvhasználati formával lehet találkozni és az órák is izgalmasabbak, mert számos feladattípus gyakorolható. Ráadásul, a fix órarendi alkalmak rendszeres tanulásra ösztönöznek, miközben a hallgatók egymástól is tanulnak. Az már csak tényleg „hab a tortán”, hogy ezekben a csoportokban új ismeretségek, barátságok köttetnek.

Természetesen az online tanulásnak is megvannak az előnyei és a NYESZE tagiskolái gyorsan és professzionálisan alkalmazkodtak a pandémia hatására megváltozott helyzethez is. Amennyiben a vírus miatt újra bezárások lesznek, akkor ezek az intézmények online is hatékony, megbízható oktatást nyújtanak.

Az ötnapos, országos programsorozat célja – többek között – a nyelvtanulással és vizsgázással kapcsolatos tanácsadás, segítségnyújtás. Érdemes felkeresni a NYESZE honlapját, ahol információkat olvashatnak a rendezvényekről, a résztvevő nyelviskolákról, illetve az intézmények elérhetőségéről.

Kössük össze a kellemest a hasznossal, akár komolyabb céljaink vannak a nyelvtanulással, akár ez csak szabadidős tevékenységként szolgál. Köztudott, hogy a nyelvtanulás segít a kognitív készségek fejlesztésében, az agy frissen-tartásában, de ahhoz sem férhet kétség, hogy a gazdaság újraindítását a nyelvtudással rendelkező munkaerő segíteni tudja.

A NYESZE elnöke a nyelvvizsga amnesztia kapcsán nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az idegen nyelve(ke)t beszélő diplomás az egész ország érdeke. Ezért is örömteli, hogy a járványhelyzet ellenére nem csökkent a nyelvvizsgakedv, rengetegen gondolják úgy, hogy a nyelvtudás fontos, és értéket hordoz. Így, minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben a nyelvtudás tekintetében elkerülhetünk az EU utolsó helyéről. A Nyelvtanulás Hetének ez is kiemelt célja.

Forrás: OS

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Színes programokkal várják az érdeklődőket a Nyelvtanulás Hete rendezvényein

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.54)