Színházi és filmes képzések indulnak ősztől Szentesen

A Színház és Film Intézet (SZFI) és a Koszta József Múzeum együttműködésével színházi és filmes képzések indulnak ősztől Szentesen, az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán írták alá a közművelődési intézményben.

Csányi János, az SZFI igazgatója a képzéseket bemutató sajtótájékoztatón elmondta: tíz évvel ezelőtt azért hozták létre az intézetet, mert a színházi és filmes területen jelentős igény van a jól képzett szakemberekre.

Az SZFI 110 szakmát oktat, ezek közül félszáz képzési rendszerét az intézmény dolgozta ki. A diákok egyaránt tanulhatnak iskolarendszerű és felnőttképzéseken, a Pécsi Tudományegyetem művészeti karával közösen pedig másoddiplomás képzéseket is kínálnak – közölte az igazgató.

Csányi János hangsúlyozta, hogy Szentes tökéletes helyszín a kihelyezett képzésekre, hiszen a városban hagyományai vannak a színházi oktatásnak. A Horváth Mihály Gimnázium 1978-ban Várkonyi Zoltán kezdeményezésére létrehozott drámatagozata a magyar színházi világ legfontosabb utánpótlás-nevelő intézménye.

A tervek szerint ősszel először hat-nyolc szakmában indulnak el a képzések, a teljes rendszer kialakítása pedig kettő-három év alatt várható – tette hozzá az igazgató, aki a Szentesen tervezett, érettségire épülő, emelt középszintű képzések között említette a színész, a táncos, a színháztechnikus és a közművelődési szakember képzést.

Mint mondta, a diákok felvételi folyamat után kerülnek be a kis létszámú osztályokba, a képzések pedig a gyakorlatokban közreműködő szakmai partnerekkel szoros együttműködésben zajlanak.

A diákok augusztus 15-től jelentkezhetnek, a nagyobb részt államilag finanszírozott képzések pedig október 1-jén indulnak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Színházi és filmes képzések indulnak ősztől Szentesen

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 222

More in Felnőttképzés, Szakképzés
Egyre több magyar felnőtt vesz részt valamilyen iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli képzésen
Felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek

Munkavállalónként félmillió forint felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek hamarosan - jelentette be az Innovációs és Technológiai...

Ötven településen indul el a Tanítsunk Magyarországért! program
Népszerű a tanfolyamra jelentkezők közt a pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ képzés

A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs az egyik legkeresettebb tanfolyam a pedagógiai és szociális képzések kategóriájában. Rendkívül...

Close