Több mint kétezer tanár hiányzik a tanévkezdéshez

Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust keresnek, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék, van olyan kistelepülés, ahonnan 14 pedagógus hiányzik – írja a 24.hu.

A híroldal a Közigazgatási Állásportálon július elején közel 2400 aktív álláshirdetést talált tanítók és tanárok számára. A hirdetések összesen 523 település között oszlanak meg, csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig.

Az álláshirdetések egy része a különböző Tankerületi Központok intézményeibe szól, egy részük pedig a Szakképzési Centrumok alá tartozó szakközépiskolákba és szakgimnáziumokba.

Több településen, köztük Budapesten, Kerepesen vagy Fábiánsebestyénen is van olyan intézmény, ahol „bármely szakos” tanárt keresnek, emellett több mint 460 olyan hirdetés szerepel az oldalon, amelyben a keresett tanár egyik szakját meg sem határozták.

Az Oktatási Hivatal tavalyi adatai szerint a tanítók átlagéletkora 46,6 év, a tanároké 46,9 év.

Tavaly 951 tanító és 3019 tanár jogviszonya szűnt meg, 565 tanító és 840 tanár ment nyugdíjba, viszont csak 353 tanító és 482 tanár kezdte el a pedagógusi pályáját ugyanekkor.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több mint kétezer tanár hiányzik a tanévkezdéshez

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.58)