Túl sokba kerül az albérleted? Így tudod csökkenteni

Az egyetemi felvételi pontszámok nyilvánosságra kerülése után rengetegen keresnek kiadó lakásokat maguk vagy gyermekük számára.

Augusztus elején országszerte már több mint 10 ezer kiadó lakást kínáltak bérlésre, ugyanakkor hatalmas a kereslet a kiadó lakásokra.

A nagy kereslet miatt az árak is jelentősen növekednek.

Budapesten 150, Szegeden 100, Debrecenben 85, Győrben 95, Pécsen 83, Miskolcon pedig 70 ezer forint volt a havi átlagos bérleti díj az Ingatlan.com elemzése szerint.

Szerencsére van lehetőség, mellyel akár 20%-kal s csökkenthető az albérlet ára. Ez az önsegélyező pénztár, mellyel a befizetések után járó adókedvezményt kihasználva akár egy-két havi bérleti díjat is meg lehet spórolni.

 

Az önsegélyező pénztártagok a megtakarításukból az államilag elismert felsőoktatási intézményében tanuló, 25 évnél fiatalabb gyermekük albérletköltségeit finanszírozhatják. Ennek a megoldásnak előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forint értékű adókedvezmény jár.

Így lényegében állami támogatás vehető igénybe az albérleti díjak fizetéséhez is. Az önsegélyező pénztárakon keresztül elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként az adott év első napján érvényes havi minimálbér lehet (2017- ben 127,5 ezer forint), ez pedig havi szinten több mint 10 ezer forintos tétel.

 

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Túl sokba kerül az albérleted? Így tudod csökkenteni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.62)