Változik a felnőttképzés, most érdemes OKJ képzést tanulni


Várhatóan 2020-tól változik a felnőttképzés, a kormány jelentősen csökkentené a választható szakmák körét. Sok szakképesítés megszűnik, sok pedig csak nappali, 5 éves technikusi képzésben szerezhető meg ezután.

Palkovics László már 2018 novemberében beszélt a szakképzés átalakításáról. Nyilatkozata szerint a módosítás során a német modellt vennék alapul, ahol a pályaválasztás előtt álló 14 éves fiatalok 150 szakma közül választhatnak. Magyarországon jelenleg a választható szakmák száma meghaladja a 800-at.

„Azoknak, akik OKJ képzés elvégzésén gondolkodnak, érdemes gyorsan dönteniük, hiszen hamarosan jelentősen csökkenhet a választható szakmák száma. Az őszi képzések azonban még biztosan elindulnak” – nyilatkozta Füzesi Nikoletta a Centrum Oktatóközpont vezetője.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Változik a felnőttképzés, most érdemes OKJ képzést tanulni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 299

More in Felnőttképzés, Szakképzés
Ez a 10 legnépszerűbb OKJ képzés
Új felnőttképző indul Budapesten

Pénzügyi, gazdasági, munkavédelmi, fitness és ingatlanos képzésekkel indul új felnőttképző Budapesten, a XIII. kerületben. A CENTRUM...

Mennyibe kerül megszerezni a jogosítványt?
Vezetéstechnikai tanpályát adtak át a szabolcsi Máriapócson

Átadták Magyarország harmadik professzionális vezetéstechnikai tanpályáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócs melletti RabócsiRingen pénteken. Rabócsi Tibor, a...

Close