Bódis József: nőtt a továbbtanulási kedv

Nőtt a továbbtanulási kedv; tavalyhoz képest 11 százalékkal emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára csütörtök este az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában.

Bódis József egy órával a felvételi ponthatárokat ismertető rendezvény előtt elmondta: 2020-hoz képest ebben az évben 10 ezer 300-zal többen – mintegy 102 ezren jelentkeztek – a felsőoktatásba. Az államtitkár nagyon jónak értékelte ezeket a számokat, hozzátéve, hogy a fiatalok szeretnének diplomát szerezni; “nőtt az oklevél és a diploma presztízse”.

A fiatalok “olyan jövőképet képzelnek maguknak, amelyben a képzettség és a minőség komoly szerepet kap” – fogalmazott az államtitkár.

Mint kifejtette, nőtt az érdeklődés az agrár- és pedagógusképzések, valamint a műszaki-informatikai képzések, valamint az orvosképzés iránt is, a “slágerszakok” ugyanakkor továbbra is a gazdaságtudományi képzések.

Bódis József beszámolt arról is, hogy az új külföldi hallgatók számáról még nincsenek pontos adatok, de összességében több mint 38 ezer külföldi hallgató tanul Magyarországon. Megjegyezte azt is, hogy az ő számukat tovább kívánják emelni.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Bódis József: nőtt a továbbtanulási kedv

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 217

More in Felsőoktatás
Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak
Online is nagy számú fiatal kutató vett részt a 35. OTDK-n

A legutóbbi kiadáshoz képest jelentősen több fiatal kutató, köztük rekordszámú határon túli magyar hallgató vett részt...

Kezdődik az ügyintézés időszaka
Mit mondanál magadnak, ha üzenhetnél a jövőből? – Pályázat egyetemistáknak

A Pannónia Nyugdíjpénztár pályázatot hirdet egyetemisták számára. Frissen kihirdetett pályázatával a Pannónia azt szeretné elérni, hogy...

Close