Ezekben az esetekben érdemes fizetős OKJ képzést választaniUgyan azt hihetné az ember, hogy minden esetben érdemes ingyenes képzést választani, de ez koránt sincs mindig így. A Centrum Oktatóközpont összegyűjtötte, milyen esetekben éri meg leginkább fizetős felnőttképzések mellett dönteni.

  • Ha sürget az idő

Ha sürget az idő, fizetős OKJ képzés a megoldás. A fizetős OKJ-s tanfolyamok általában sokkal gyakrabban indulnak, és rövidebb idő alatt is elvégezhetőek, mint az ingyenes képzések. Ez pedig cseppet sem mindegy a jövőd szempontjából, hiszen pontosan azért tanulsz valami újat, mert szeretnél minél előbb egy új munkakörben elhelyezkedni ezzel a tudással.

  • Ha rugalmas képzésre vágysz

Ugyan kinek van kedve minden nap reggel nyolctól kettőig az iskolapadban görnyedni? Amikor már vannak gyermekeid és munkád, nem is tehetnéd meg.

Ezek a tanfolyamok sokszor heti, vagy kétheti bejárással is elvégezhetőek hétvégi vagy esti ütemezésben, így nagyszerű alternatívát nyújtanak, ha szomjas vagy a tudásra, de már családod és munkád van. Élj hát te is ezzel a szabadsággal!

  • Ha olyan képzést tanulnál, ami nem indul ingyenes formában

Ebben a helyzetben nincs más választásod, a fizetős formát kell választanod.

Fontos tudni, hogy egy önköltséges OKJ-s képzés elvégzése után is – az ingyenes OKJ-s tanfolyamokkal megegyező – államilag elismert szakképesítést kapsz.

  • Ha magas színvonalú képzésre vágysz

Az önköltséges tanfolyamokon az oktatás minősége sok esetben lényegesen jobb, mint az ingyeneseken, hiszen a képző intézmények piaci alapon működnek. A felnőttképzők magasabb bért tudnak fizetni az oktatóknak, így jobb szaktanárokat tudnak alkalmazni, a gyakorlati oktatáson pedig minőségi felszerelést tudnak biztosítani.

  • Ha szükség van külső motivációra

Egy fizetős tanfolyam elvégzésével elkerülhető az „ingyen van, csak jó lesz valamire” szindróma, amiben az ingyenes képzéseken résztvevők gyakran szenvednek.

Sokkal motiváltabb is leszel, hiszen fizetsz érte, ezért biztosan százszor meggondoltad, hogy valóban akarod-e a tanfolyamot.

Jól használható OKJ-s képzésre vágysz? Akkor válogass a Centrum Oktatóközpont képzései közt.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ezekben az esetekben érdemes fizetős OKJ képzést választani

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők
Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők

A lakáspiac élénkülésével mind több kókler és ügyeskedő jelent meg az ingatlanközvetítők körében az elmúlt években....

Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium
573-ról 171-re csökkentik le az OKJ-s szakmák számát

Az állam által elismert szakképesítéseket felsoroló Országos Képzési Jegyzék (OKJ) jelenleg 573 szakmát, illetve ezekre ráépülő...

Close