Megújult nyelvparádé várja az érdeklődőket szombaton a fővárosbanMegújult formában és elnevezéssel idén is megrendezik a nyelvparádét Budapesten: a LinguaFest szombaton a bel- és külföldi nyelvtanfolyamok mellett ingyenes próbanyelvvizsgával is várja a látogatókat, akik képet kaphatnak a legújabb külföldi munkalehetőségekről és ösztöndíjakról is.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, hogy az immár 20. alkalommal megnyíló – ingyenesen látogatható – kiállításon az érdeklődők felfedezhetik a legfrissebb nyelvtanulási módszereket, kedvezményesen beszerezhetik a számukra hatékony idegen nyelvű könyveket és szótárakat, valamint szakemberek segítségével választhatnak a külföldi tanulási, szakmai gyakorlati és gyakornoki lehetőségek között.

Az V. kerületi Erzsébet téri Akvárium klubban emellett számtalan nyeremény és ajándék vár azokra, akik már rájöttek, hogy a használható nyelvtudás milyen előnyöket rejt – közölték a szervezők.

A tájékoztató szerint tovább romlott a magyar diákok idegennyelv-tudása, 2018-ban a nyolcadikosok 40 százaléka nem felelt meg a központi angol szintfelmérőn. A felnőttek között is elkeserítő a helyzet: a lakosság 57 százaléka egyáltalán nem beszél idegen nyelven, és az Európai Unióban nálunk él a legtöbb olyan fiatal, aki nem is szeretne újabb idegen nyelvet tanulni.

A LinguaFestre várják mindazokat, akiknek szükségük van a munkájukhoz, magánéletükhöz nyelvtudásra, az egyetemi felvételihez, illetve a diplomához nyelvvizsgára, vagy csak szeretnék felfedezni a világot.

A rendezvényről további információ itt található.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megújult nyelvparádé várja az érdeklődőket szombaton a fővárosban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Nyelvtanulás
Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Nyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitel

Nyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitel októbertől - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában. Magyar...

A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia
Ezekkel a szakmákkal lehet könnyen elhelyezkedni külföldön

Az elmúlt években egyre többen próbálkoznak meg a külföldi munka adta lehetőségekkel, hiszen Nyugat-Európában a magyarországi...

Close