10-ből 8 magyar továbbra is otthonról dolgozna

A megkérdezett magyar munkavállalók 69%-a dolgozott otthonról az elmúlt évben, és 84%-uk a jövőben is szívesen végezné a munkáját csak home officeban vagy hibrid megoldásban – derült ki a notebook.hu 4559 fős kutatásából.

Mint ahogy az is, hogy a legnagyobb technikai problémát a gyenge, akadozó internet jelentette. Jellemzően a munkáltatók többsége nem segített a munkavállalóknak az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzésében. A válaszadók 90%-a saját maga fizette a szükséges fejlesztést, és csak 9,75% mondhatta magát szerencsésnek, hogy cége állta a technikai költségeit. Megtudtuk, hogy a Facebook Messenger vette át a személyes találkozó szerepét, valamint kiderült, hogy 1-2 évente cseréljük a telefonunkat, míg a notebookok élettartama 3-5 évre is megnyúlik.

A home office legjobb előnyének a nők azt tartották, hogy a házimunkát is el lehet végezni munka közben, addig a férfiak azt értékelték, hogy nem kell annyit utazniuk. A generációk között nagy eltérések figyelhetőek meg: a fiatalok nem szeretnek korán kelni, míg az idősebb válaszadók a rugalmas időbeosztást kedvelték. Egyébként vidéken is ez utóbbi volt a legnagyobb előny. Az otthoni munkavégzés legnagyobb hátrányának a hölgyek, az urak és a fiatalabb korosztály is a bezártságot és a külső ingerek hiányát tartották. Ezzel szemben az idősebbeknek leginkább a kollégák hiányoztak. Az elemzésből az is kiderült, hogy míg a videójáték a férfiaknál volt népszerű (32,9%), addig a közösségi oldalak pörgetését a nők kedvelték jobban (30,6%) a pandémia időszakában.

A karantén okozta TOP 3 egészségügyi probléma az elhízás, a hátfájás és a depresszió. Az emberek 58%-ának bejött az otthoni munkavégzés, hatékonyabbnak érezte magát, 21% a jövőben is szívesen dolgozna kizárólag otthonról, további 32% pedig többnyire távolról. Mindezeken felül számos érdekesség olvasható még a notebook.hu kutatásában.

Forrás: OTS

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

10-ből 8 magyar továbbra is otthonról dolgozna

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Karrier
A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak
Elkezdődött a konszolidáció a munkaerőpiacon

Az elmúlt másfél évben a világjárvány átalakította a munkaerőpiacot, az idén nyár elejére azonban visszarendeződött a...

Egyre több magyar felnőtt vesz részt valamilyen iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli képzésen
Felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek

Munkavállalónként félmillió forint felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek hamarosan - jelentette be az Innovációs és Technológiai...

Close