30 millió gyermek kapott tavaly egészséges élelmiszereket


Mintegy 30 millió gyerek kapott gyümölcsöt, zöldséget és tejet a 2016-2017-es tanévben egy uniós iskolaétkeztetési program keretében Európa-szerte – derült ki az Európai Bizottság csütörtökön ismertetett jelentéséből.

A friss értékelés szerint tavaly 79 ezer európai iskolában több mint 12 millió gyerek vett részt az uniós iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programban, mintegy 18 millió pedig az iskolatej-programban – írja az MTI.

Mint írták, nagyjából 74 ezer tonna zöldséget és gyümölcsöt, illetve 285 ezer tonna tejterméket osztottak ki, elsősorban 6 és 10 év közötti iskolások részére.

„Az európai mezőgazdasági termelők kiváló minőségű, biztonságos és egészséges élelmiszereket bocsátanak rendelkezésünkre, a program pedig lehetőséget nyújt arra, hogy ezen termékeket legfiatalabb polgáraink is élvezhessék, és már ifjú korukban ismereteket szerezzenek arról, honnan kerülnek asztalunkra az élelmiszerek” – közölte Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos.

Hozzátette, a program 250 millió euróból fog gazdálkodni a 2018-2019-es tanévben, ebből 150 milliót gyümölcsökre és zöldségekre, 100 milliót pedig tejre és egyéb tejtermékekre különítenek el.

Magyarország több mint 3,7 millió eurót kap az iskolagyümölcs- és az iskolazöldség-programra, illetve közel 2 millió eurót az iskolatej-programra a szeptemberben kezdődő tanévben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

30 millió gyermek kapott tavaly egészséges élelmiszereket

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Motiváció
Az amerikai képviselőház elfogadta az iskolák biztonságát segítő törvényt
Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel elfogadta az iskolák biztonságát segítő törvényt

Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel fogadta el szerdán az oktatási intézmények biztonságát segítő törvényt.  A törvényt...

A fiatalok majdnem fele külföldre menne
A fiatalok majdnem fele külföldre menne

A Republikon Intézet a 24.hu megbízásából készített reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a...

Close