Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel elfogadta az iskolák biztonságát segítő törvényt

Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel fogadta el szerdán az oktatási intézmények biztonságát segítő törvényt. 

A törvényt elsöprő többséggel, 407:10 arányban szavazták meg, napra pontosan egy hónappal a floridai Parkland iskolájában elkövetett és 17 halálos áldozatot követelő tömegmészárlás után.

A törvény több, egyben mélyebb képzést biztosít iskolai alkalmazottaknak és rendfenntartó erőknek a mentális problémák felismerésére és az ebből eredő gondok kezelésére, külön anyagi forrásokat teremt a névtelen bejelentések rendszerének tökéletesítésére és pótlólagos pénzeket juttat az elrettentést szolgáló intézkedések végrehajtásához, például fémdetektorok és különleges zárszerkezetek felszereléséhez.

Demokrata párti képviselők megpróbáltak nyomást gyakorolni a republikánus törvényhozókra annak érdekében, hogy tárgyaljanak a fegyvervásárlás előtti ellenőrzések szigorításáról és a támadófegyverek betiltásáról is, ám a képviselőház republikánus vezetői leszögezték: még nem akarnak erről tárgyalni, előbb megvárják, hogyan szavaz a szenátus.

A szenátus még nem tűzte napirendre a kérdést.

Eközben országszerte tüntetéseket kezdtek a diákok szerdán az Egyesült Államokban a fegyveres erőszak ellen. Diákok tüntettek a Fehér Ház előtt is, azt skandálva: „változást akarunk!”. A tüntetők a Fehér Ház elől a kongresszus épülete felé vonultak, fellépést követelve az Országos Fegyver Szövetség (NRA) ellen.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel elfogadta az iskolák biztonságát segítő törvényt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.46)