A BGE-n csaknem 5700 elsőéves kezdi meg tanulmányait szeptemberben

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) szeptemberben 5667 elsőéves kezdheti meg tanulmányait – közölte az intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint a BGE továbbra is az üzleti fókuszú képzések iránt érdeklődők első számú választása.

A felsőoktatásba jelentkezők számának idei nagymértékű visszaesése ellenére a BGE képzései iránt alig csökkent az érdeklődés, így a szeptembertől három budapesti karral működő egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény – írták.

A jelentkezők többsége a gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokra jelentkezett – tették hozzá.

Kiemelték, hogy a BGE ősztől hagyományos tantermi oktatásra készül, de az adott helyzetnek megfelelően azonnal, teljes körűen tudja biztosítani a távolléti, digitális oktatást is.

Kitértek arra is, hogy a BGE a jelenlegi gazdasági helyzetben a nehézségek ellenére többféle módon – köztük az előző félévben újonnan bevezetett, önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíjjal – segíti hallgatóit.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre. Erről további információ található az intézmény weboldalán.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A BGE-n csaknem 5700 elsőéves kezdi meg tanulmányait szeptemberben

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 151

More in Felsőoktatás
Több mint 6600 hallgatót vettek fel a Debreceni Egyetemre
Debreceni Egyetem: továbbra is az ország második legnépszerűbb egyeteme a debreceni

Jóllehet 14 százalékkal kevesebben jelentkeztek idén a Debreceni Egyetemre, ami körülbelül a 2018-as jelentkezési adatoknak felel...

Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Budapest
ELTE: nagyobb arányban vett fel hallgatókat az intézmény, mint valaha

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a jelentkezők országosan "drasztikusan csökkenő" száma ellenére is nagyobb arányban vett...

Close