A felsőoktatási képzéseket fejlesztő komplex program zárult le Szegeden

Lezárult a dél-alföldi régió felsőoktatási képzéseinek infrastrukturális, tudományos, módszertani, technológiai korszerűsítése és a diplomások számának növelése érdekében uniós támogatással indított négyéves program a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) és a Gál Ferenc Egyetemen – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint a projekt megvalósítására a két intézmény konzorciuma 3,675 milliárd forint támogatás nyert el.

A program során kiemelt képzési területeken – orvosi, egészségügyi, matematikai, természettudományi, mérnöki, informatikai, gazdaságtudományi, agrár- és a pedagógusképzés – valósultak meg intézményi fejlesztések, amelyek révén a frissen végzett hallgatók hatékonyabban képesek reagálni a munkaerőpiaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre.

A tanulást támogató komplex megoldásokkal bővítették az SZTE diplomaszerzést segítő szolgáltatásait, ami hozzájárul a lemorzsolódást csökkentéséhez. A gazdasági és munkaerőpiaci igényeknek megfelelően alakítottak át egyes képzéseket, tanterveket. Mindkét egyetem jelentős eredményeket ért el a digitális tananyagok fejlesztésében, az online oktatási formák erősítésében.

Az SZTE bővítette a külföldi hallgatók és oktatók részére nyújtott szolgáltatásokat, a többi között elindította angol nyelvű honlapját, rendezvényeket és mentorálási programokat szerveztek a diákoknak. A kezdeményezés lényeges eleme volt közös képzési programok indítása és az együttműködés erősítése Kárpát-medencei felsőoktatási intézményekkel.

Annak érdekében, hogy a rendszeres testmozgás a hallgatók mindennapjainak része legyen, bővítették az egyetemi sportszolgáltatásokat is.

A projekt részeként tovább bővült az oktatói és kutatói teljesítménymérés és -értékelés rendszere az SZTE-n – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A felsőoktatási képzéseket fejlesztő komplex program zárult le Szegeden

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 274

More in Felsőoktatás
Budapesten nyit új légiközlekedési kiképzőközpontot a Wizz Air
Légijármű üzemeltető, légiforgalmi pilóta szakmérnök képzés indul az Óbudai Egyetemen, a legmodernebb oktatógépeken

Az egyik legnagyobb New York-i menedzsment tanácsadó cég, az Oliver Wyman előrejelzése szerint már jövőre 790...

Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán
Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg felvételi nyílt napját november 26-án, ahol minden...

Close