Több mint ötezren jelentkeztek a felsőoktatási keresztféléves képzésekre

Több mint ötezren jelentkeztek a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést, azokon belül pedig gazdaságtudományi és műszaki szakokat jelöltek meg első helyen – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

A közlemény szerint 5371-en jelentkeztek keresztféléves képzésre a november 21-i határidőig a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4525-en, alapképzésre 688-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 158-an jelentkeztek.

A mesterképzésre jelentkezők mintegy 95 százaléka állami ösztöndíjas képzésre jelentkezett. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek – írták.

Jelenleg a felvételizők által rögzített adatokat és a feltöltött dokumentumokat dolgozzák fel. A jelentkezők az E-felvételi rendszerben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban szereplő adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat.

A tájékoztatás szerint a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai január 10-ig tölthetők fel az E-felvételi rendszerébe, illetve postai úton is beküldhetők az OH-nak. Szintén január 10-ig van lehetőségük a jelentkezőknek arra, hogy egy alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

A ponthatárokat várhatóan január 24-én állapítják meg. A felvettek – a beiratkozást követően – februárban kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több mint ötezren jelentkeztek a felsőoktatási keresztféléves képzésekre

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.49)