A munkahelyi balesetek elkerülése

Az építőipar az egyik legveszélyesebb iparág, amelyben dolgozni lehet, és évente több ezer sérült van ezeken a munkákon. Ezen sérülések némelyike ​​hosszú évekre hatással lehet az életminőségére, ezért olyan fontos, hogy tisztában legyenek a munkahelyi veszélyekkel, amelyeket el lehet kerülni. Itt megvizsgálunk néhány, a munkahelyen leggyakrabban előforduló biztonsági megfontolást, amelyet figyelembe kell vennie.

 

A járművek mozgása
A mozgó tárgyak és járművek óriási kockázatot jelentenek a helyszín biztonságára. Ezek a járművek gyakran úgy utaznak, hogy kezelőik nem néznek körül annyit, amennyit kellene, és az ajánlottnál nagyobb sebességgel haladnak. A nehézgépek, mint például a kotrógépek és az emelőberendezések az építési területeken megszokott szokás, ami gyakran balesetekhez vagy valakik ütéséhez vezet. A mozgó tárgyak és járművek gondjainak elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy munkatársai jól látható felszerelést és megfelelő munkaruhát viseljenek, amelyek segítenek abban, hogy rossz látási viszonyok esetén is jól láthatók legyenek. Az alkalmazottaknak mindig tisztában kell lenniük környezetükkel, és lehetőség szerint meg kell próbálniuk a gyalogos útvonalakat biztonságosan választani.

 

Magasságban dolgozni
A magasban végzett munka az egyik fő oka a legtöbb incidensnek és halálesetnek az építőiparban. Túl sok építkezésen országszerte nem tesznek napi óvintézkedéseket a munkavállalók biztosítására, ha magasabb szinten dolgoznak. Mielőtt egy új alkalmazott elkezdene dolgozni a csapatában, teljes mértékben ki kell képezni a biztonsági kérdésekről, amelyekkel tisztában kell lenniük. A kockázatértékelések kulcsfontosságúak a telephelyek vezetői számára, akik biztosíthatják, hogy a hevedereket a Portwest ruházatán viseljék, amikor magasan dolgoznak. A magasban végzett munkát előre meg kell tervezni, hogy a megfelelő felszerelés és támogatás mindig rendelkezésre álljon a csapat számára.

 

Csúszik és elesik
Csúszás vagy zuhanás bármikor előfordulhat munka közben, azonban az építésbiztonsági jelentések azt mutatják, hogy ebben az iparágban gyakrabban fordulnak elő, mint másokban. Bár azt gondolhatja, hogy a csúszás vagy elesés csak kisebb sérülés, ez a kar, a láb vagy a hát töréséhez vagy súlyos sérüléséhez is vezethet. Telephelyvezetőként Ön lesz felelős annak biztosításáért, hogy a csapatot ne veszélyeztesse. A csapatot arra is ösztönözni kell, hogy jelentsen minden veszélyt a vezetőinek. Próbálja meg eltávolítani az akadályokat, és minimalizálja az udvar körül kialakult egyenetlen felületeket, továbbá ügyeljen arra, hogy munkaruhája ne legyen túl hosszú, mivel ez veszélyes lehet. Megfelelő lábbelit kell viselni, ami csökkentheti a csúszás esélyét.

 

Kézi emelés és kezelés
Az építés fizikai munka, és figyelembe véve az építkezésen végzett munka típusát, növeli a kézi emelés és kezelés okozta sérülés esélyét. Bár a technológia minden bizonnyal javult az elmúlt években, még mindig azt fogja tapasztalni, hogy nagyszámú sérülés következik be olyan személyek emelésének következtében, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy valaki kezelni tudja őket. Az információk elengedhetetlenek az új alkalmazottak számára, hogy tájékoztassák őket a munka lehetséges kockázatairól, és naprakészen tartsák a webhelyén található veszélyek listáját.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A munkahelyi balesetek elkerülése

Olvasáshoz szükséges idő: 3 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 118

More in Karrier, Szakmák
Európai pénzügyi szövetségek szerint is kiemelten fontos a pénzügyi szakemberek képzése
Kevesebb dolgozó részesül béren kívüli jutalomban, mint a járvány előtt

A koronavírus-járvány sok munkaadó jutalmazási rendszerére is hatással volt, a dolgozók kisebb arányban részesülnek béren kívüli...

Pályázati lehetőség
Indul a munkahelyi képzéseket támogató 70 milliárd forintos program

Indul a munkahelyi képzéseket támogató 70 milliárd forintos kormányzati program, első körben 15 milliárd forintos keretösszegre...

Close