A diplomások körében is egyre kedveltebbek az OKJ-képzések

Egyre több diplomás fiatal ül újra az iskolapadba, hogy újabb végzettséget szerezzen egy OKJ-s tanfolyam keretében – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Iskolarendszerben az első két szakképesítés megszerzése korhatártól függetlenül mindenkinek ingyenes – akkor is, ha a jelentkezőnek már van diplomája. 25 éves kor felett azonban csak esti vagy levelező tagozatos képzéseken lehet részt venni. Az iskolarendszerű képzések a tanév rendjéhez igazodva szeptemberben vagy februárban indulnak, és 2-3 évesek.

Az OKJ-s tanfolyamok nagy része felnőttképzésben is elvégezhető. A felnőttképzések nem ingyenesek, nem jár a jelentkezőknek diákigazolvány, de a szervező iskolák számos más előnyt nyújtanak a tanulóknak. Ezek az iskolák igyekeznek alkalmazkodni a diákok igényeihez, például többféle ütemezésben indulnak tanfolyamok, hogy munka mellett is be tudjanak járni a tanulók. Mivel ezek piaci alapon működő iskolák, így jobb körülmények közt, modernebb eszközökön sajátíthatják el a diákok a választott szakmát.

A felnőttképző intézmények 2020. december 31-ig indíthatnak a jelenlegi rendszer szerinti OKJ-s képzéseket.

„A diplomások körében különösen népszerűek a pénzügyi témájú tanfolyamok (pl. a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a közbeszerzési referens, a társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző), emellett az ügyviteli és a közművelődési képzések is.” – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A diplomások körében is egyre kedveltebbek az OKJ-képzések

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 26

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Szakképzés
Fotópályázat
Fotópályázatot hirdettek a MOME új campusáról

Fotópályázatot hirdetett a Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt., amelynek témája a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME)...

Női targoncavezető
A bérügyintéző és a targoncavezető képzésekre is nagy a kereslet

A bérügyintéző és a targoncavezető képzés lett a legnépszerűbb szakma az idén megnyílt Centrum Oktatóközpont felmérése...

Close