A Profession.hu állásközvetítő egyhetes akcióval támogatja a turisztikai szektor talpra állását

Egyhetes akcióval támogatja a Profession.hu a legnehezebb helyzetben lévő szektor újraindulását: a vendéglátó és turisztikai cégek egy forintért adhatnak fel álláshirdetést az állásportál felületén – közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték, a koronavírus leginkább a vendéglátást és az idegenforgalmat érintette: éves szinten 61 százalékkal esett vissza az új álláshirdetések száma ezen a területen.

A válság hirtelen jött, ezért a legtöbb állását elvesztőnek nem volt ideje új szakmát tanulni, körükben a képzettséget nem vagy csak kevésbé igénylő pozíciók váltak népszerűvé. Emiatt a leginkább sújtott vendéglátás szektorból nagy arányban a bolti eladói területre vándoroltak át az álláskeresők, de sokan jelentkeztek futárnak, gépjárművezetőnek és adminisztrációs területekre is.

Ezeknek a folyamatoknak a visszafordítása és a szektor újraindulásának elősegítése érdekében indította el a Profession.hu a kezdeményezését, amely lehetőséget biztosít, hogy a kínálat és a kereslet könnyebben egymásra találjon. A jelképes összegű álláshirdetéssel öt alkalommal élhetnek a cégek, a vendéglátás, hotel, idegenforgalom kategóriákon belül minden állásra, a fizikai segéd, betanított munka kategóriában a konyhai munkára, a szakmunkán belül pedig a felszolgáló, pincér, pultos, hostess, animátor és szakács pozíciókra érvényes a kedvezmény.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A Profession.hu állásközvetítő egyhetes akcióval támogatja a turisztikai szektor talpra állását

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 275

More in Karrier, Szakmák
A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak
Kedvezően alakult az álláspiac az első negyedévben

Kedvezően alakultak 2021 első negyedévének álláspiaci mutatói 2020 azonos időszakával összevetve, de már a tavalyi negyedik...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
Milyen készségek szükségesek egy vállalkozás elindításához?

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, az adott terület ismeretén túl számos készséggel rendelkezni az üzletünk felvirágoztatásához....

Close