Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákok rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek ebben az érettségi időszakban.

Az Oktatási Hivatal közleményében emlékeztetett: a kormány döntése értelmében már a 12. évfolyamos tanulók is tehetnek előrehozott idegen nyelvi érettségi vizsgát az őszi időszakban.

Tájékoztatásuk szerint a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok (amelyek listája, valamint a jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján) szerveznek érettségiket az őszi vizsgaidőszakban.

Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 16-tól november 27-ig tart. Az írásbeliket október 16-30. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 12. és 16., a középszintű szóbeli november 23. és 27. között lesznek.

A vizsgák megszervezése során az aktuális járványhelyzetre fokozott tekintettel lesznek az érintettek, és szükség esetén megteszik a megfelelő óvintézkedéseket – közölte az Oktatási Hivatal.

Forrás: MTI
Kép forrása: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 154

More in Közoktatás
Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
Eddig tíz oktatási intézményben kellett rendkívüli szünetet elrendelni

Hatezer oktatási intézményből eddig négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni koronavírus-megbetegedés miatt -...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
PSZ: nagyfokú bizonytalanság jellemzi a tanév indítását

Nagyfokú bizonytalanság jellemzi a 2020/2021-es tanév indítását - mondta Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke...

Close