Az államtitkár szerint az egyetemistáknak egyre kevésbé jelentenek gondot az anyagi nehézségek

Egyre többen férhetnek hozzá a diplomához, hiszen egyre kevésbé jelentenek akadályt az anyagi nehézségek például a Diákhitel 2-nek köszönhetően – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, jelentős könnyítést jelent a Diákhitel 2, hiszen kamatmentesen, egy „ingyen hitellel” finanszírozhatják tanulmányaikat a diákok – írja az MTI.

Hozzátette, a mindenkori minimálbér egyharmadáig, ami jelenleg körülbelül 27 ezer forint, a munkáltató fizetheti ki a Diákhitel 2-őt. Ha a diák olyan képzettséget szerez, amire valóban van igény, akkor számíthat arra, hogy a munkáltató átvállalja a törlesztést.

Elmondta azt is, a kormány 40-ről 45 évre emelte a Diákhitel igénylésének korhatárát, ugyanakkor megnőtt a Diákhitel 1, vagyis a szabadon felhasználható kölcsön összege havi 50 ezerről 70 ezer forintra.  Rétvári Bence hozzátette, külföldi tanulmányút során a fenti összeg megduplázódik, így havonta 140 ezer forintot lehet felvenni.

Forrás: MTI

Kép forrása: Illyés Tibor, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az államtitkár szerint az egyetemistáknak egyre kevésbé jelentenek gondot az anyagi nehézségek

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.57)