Az ELTE a legjobb magyar egyetem a U.S News rangsorában

A magyar felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) érte el a legjobb helyezést a U.S News & World Report legújabb rangsorában, az egyetem a 414. helyre került, az európai intézmények között pedig 182. lett.

Az ELTE által szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a rangsor ezúttal 86 ország felsőoktatási intézményeinek eredményeit értékeli.

A magyar egyetemek közül a listán az ELTE után a Semmelweis és a Debreceni Egyetem következik, mindketten a 672. helyen – írták.

A szakterületi rangsorokban az ELTE öt tudományterületen szerepel: űrtudományból a 155., fizikából a 226., pszichológiából a 230., élő természettudományokból a 445., kémiából az 543. helyre került. A fizika, élő természettudomány, űrtudomány és pszichológia területén is a legmagasabban rangsorolt magyar intézmény az ELTE.

A U.S. News & World Report módszertanában nagy szerep jut a tudományos teljesítménynek, a 13 indikátor között szerepel például a publikációk és könyvek száma, a hivatkozások száma, a nemzetközi együttműködések és az intézmény hírneve is. A globális rangsorban a legjobb tízbe ezúttal is amerikai és angol egyetemek kerültek be, a Harvard megőrizte első helyét – közölték.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az ELTE a legjobb magyar egyetem a U.S News rangsorában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 255

More in Felsőoktatás
Felsőoktatási kutatás: felkészültebbnek érzik magukat a magyar hallgatók a hazai, mint a nemzetközi munkavállalásra
Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásban a meghirdetett képzésekre

Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni az ősszel induló alap-, osztatlan, illetve mesterképzésekre és felsőoktatási szakképzésekre -...

A fiatalok ötödének fogalma sincs, hogy mit szeretne dolgozni
Szakma vagy diploma? – Mi alapján válasszunk?

A pályaválasztás során az egyik legelső kérdés, ami felmerül, hogy a szakmatanulás vagy a felsőoktatás irányába...

Close