Az ELTE rendezi az idei informatikai OTDK-t

A magyar felsőoktatás legnagyobb, több, mint hat évtizedes múltra visszatekintő hallgatói tudományos seregszemléje Informatikatudományi Szekciójának idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara ad otthont március 30. és április 1. között.

A rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Adjon segítséget a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést. Valamint, hogy a különböző informatikai szakokon és specializációkon tanuló hallgatóknak ─ így például a programtervező-, mérnök-, műszaki-, gazdasági- és agrárinformatikusoknak, bionikusoknak ─ lehetőséget biztosítsunk önálló kutatási eredményeik bemutatására.

A TDK tevékenység a tradicionális akadémiai utánpótlás-nevelő szerep mellett egyre erősebben inspirálódik az ipari-innovációs kutatás-fejlesztésből is. Az informatikatudományi szekció dolgozatainak egy része már ipari problémákra keresi a magas szintű tudományos választ, a dolgozatok szerzői sokszor ipari laborokban találkoznak a kutatásuk alapját képező kérdéssel. Az egyetemi tudományos műhelyekben zajló diákköri munka ugyanakkor a nemzetközi tudományos világba is bevezeti a hallgatókat, hiszen a dolgozatok gyakran rangos nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon megjelenő publikációk alapját adják, vagy európai projektek keretében készülnek el.

Idén az Informatikatudományi Szekcióba összesen 165 dolgozatot neveztek, melyet 188 hallgató készített. Közülük 2 fő középiskolás diák, 98 fő alapképzésben, 88 pedig mesterképzésben  tanuló hallgató.

A 17 hazai és határontúli intézmény hallgatói közel 20%-a lány.

A háromnapos online rendezvény 2021. március 30-án (kedden) 10 órakor a Roska Tamás Tudományos Előadással kezdődik, és 2021. április 1-jén (csütörtökön) eredményhirdetéssel zárul.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2021. március 25.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az ELTE rendezi az idei informatikai OTDK-t

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.55)