Akadémiai dolgozók tiltakoznak az új felsőoktatási törvény ellen

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) határozottan tiltakozik az ellen, hogy a kormány a legsúlyosabb járványhelyzetben nyújtsa be a felsőoktatás átalakítását célzó javaslatát, mindezt úgy, hogy annak tartalmáról semmilyen szélesebb körű egyeztetés nem történt – közölte az ADF az MTI-vel.

A közlemény szerint “nyilvánvalóvá vált, hogy az egyes egyetemek eljárási szempontból is megkérdőjelezhető módon úgy szavazták meg a modellváltást, hogy annak tényleges tartalma nem volt ismert, és nem is lesz hozzáférhető a jogszabály szövegének benyújtásáig”.

Az ADF emlékeztet az MTA hasonló esetére, “amikor a kutatóhálózat jogellenes elvételén túl az előkészítetlen jogszabályok önmagukban is bizonytalanságot teremtettek, és súlyos károkat okoztak”.

A fórum a közleményben felszólítja Stumpf István kormánybiztost és a kormányt, hogy “a kialakult súlyos helyzettel, amelyben a korlátozások miatt a tudományos közösség és az egyetemi polgárság nem tudja hatékonyan képviselni az érdekeit, ne éljenek vissza”.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Akadémiai dolgozók tiltakoznak az új felsőoktatási törvény ellen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 262

More in Felsőoktatás
Értetlenül áll az ELTE társadalomtudományi kara az Emmi szándéka előtt
Az ELTE rendezi az idei informatikai OTDK-t

A magyar felsőoktatás legnagyobb, több, mint hat évtizedes múltra visszatekintő hallgatói tudományos seregszemléje Informatikatudományi Szekciójának idén...

Egyetemi jelentkezés
Több mint 11 százalékkal emelkedett a felsőoktatásba felvételizők száma tavalyhoz képest

Több mint 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly - közölte az Innovációs és Technológiai...

Close