Balog: újabb iskolát építhet Irakban a kormány

Újabb iskolát építhet Irakban a magyar kormány – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a Magyarországon ösztöndíjasként tanuló üldözött keresztény fiatalok évzáró ünnepségén.

Balog Zoltán elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, hogy a megalakuló új kormány első döntései között szerepeljen egy újabb iraki iskola építése.

A miniszter szerint ez jelzi, hogy a kormány folytatni akarja az üldözött keresztények támogatását, továbbra is szolidaritást vállal ezekkel a közösségekkel.

Balog Zoltán a 67 ösztöndíjasnak azt mondta, meghívásuk Magyarországra három célt szolgált. Egyrészt, hogy versenyképes tudást és diplomát szerezzenek, másrészt, hogy találkozzanak európai keresztény közösségekkel, mivel Európáról egyre inkább az a kép alakul ki, hogy már nem keresztény földrész.

Az ösztöndíjprogram harmadik célja, hogy a fiatalok hazavigyék Magyarország üzenetét, hogy „nem felejtettük el őket, szükségünk van rájuk”, és arra, hogy  őrizzék hitüket.

Balog Zoltán kitért arra: az ösztöndíjprogram keretében jövőre kétszáz fiatal tanulhat Magyarországon, a programra 2500-an jelentkeztek.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a Közel-Keletről érkező fiatalok a Magyarországon megszerzett szaktudás birtokában hazatérve hozzájáruljanak közösségeik újjászerveződéséhez a fegyveres konfliktusok által sújtott régiókban.

Az ösztöndíjasok Egyiptomból, Irakból, Szíriából, Libanonból és Nigériából és Iraelből érkeztek, és a 2017-2018-as tanévben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói voltak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Balog: újabb iskolát építhet Irakban a kormány

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.49)